A lógó szemöldök megszüntetésének módja

Hogyan lehet megszabadulni a lógó szemöldöktől

A lógó szemöldök a bőr öregedésének gyakori tünete, amely idővel veszít rugalmasságából. A petyhüdt szemöldök általában együtt jár a petyhüdt szemhéjakkal, és látható bőrredőt képez, amely nem túl esztétikus. Szerencsére a lógó szemöldök kezelésére számos módszer létezik. Tudj meg többet róluk!

Hogyan lehet megszüntetni a lógó szemöldököt

A lógó szemöldök a bőr öregedésének gyakori tünete, amely idővel veszít rugalmasságából. A petyhüdt szemöldök általában együtt jár a petyhüdt szemhéjakkal, és látható bőrredőt képez, amely nem túl esztétikus. Szerencsére a lógó szemöldök kezelésére számos módszer létezik. Tudj meg többet róluk! 

Mi okozza a lógó szemöldököt?

Sok érett korú ember küzd a lógó szemöldök problémájával, mivel a fő ok mögötte a rugalmasság elvesztése, valamint az izmok és a kollagénrostok gyengülése. Ez a bőr öregedésének hatása, ami sajnos elkerülhetetlen. Másrészt az arcnak csak az egyik oldalán megereszkedett szemöldök lehet az arcidegek és -izmok problémáinak tünete. A lógó szemöldök kialakulásának még sok más tényező is megfelel.

Lógó szemhéjak - ptosis

A ptosis az az állapot, amikor a felső szemhéj lecsüng. Ennek hátterében sérülés, a szemhéj izmokat irányító idegek károsodása, valamint megnyúlt vagy gyenge izmok állhatnak. A ptosis nem kezelhető gyógyszeres terápiával vagy rehabilitációval, de a szemhéjplasztika képes megszüntetni. Érdemes tudni, hogy a ptosis nem csak esztétikai kérdés - a szemhéjak beszűkülését okozhatja, és a pupilla eltakarásához vagy elzáródásához vezethet. Ez pedig hatással lehet a látásra és a látómezőre. A ptosisban szenvedők gyakran éreznek látási fáradtságot, kellemetlen érzést a szemhéjakban és fejfájást. A szemhéjplasztika helyreállíthatja a kényelmet és a biztonságot.

Lógó szemöldök és arcvonások

Tudtad, hogy a lógó szemöldök nemcsak aggodalmakra adhat okot, hanem fizikai következményekkel is járhat? A fent említett vizuális fáradtság és a krónikus kellemetlenségek frusztrációt okozhatnak. A szemöldök kinézete nagymértékben befolyásolja az arc általános megjelenését. A lógó szemöldök lógó szemhéjakhoz vezet, amelyek optikailag csökkentik a szemek méretét, ami negatív hatással van az arcra.  Sajnos a lógó szemöldöktől és szemhéjaktól szenvedő emberek fáradtnak és sokkal idősebbnek tűnnek, mint amilyenek valójában. Éppen ezért érdemes megfontolni a szemöldökfelvarrásos kezelést, mivel ez visszaadhatja az arc fiatalos megjelenését.  A mindennapokban hasznos lehet a sminkelés, amiről a cikk következő részei szólnak.

Hogyan lehet eltüntetni a lógó szemöldököt?

1. Otthoni módszerek a lógó szemöldökre

Gyógyítható-e a lógó szemöldök problémája házi módszerekkel? Megelőzően biztosan felléphetsz, és erősítheted az arc ezen területének izmait. A megelőző intézkedéseket még mindig alábecsülik az emberek, holott azok láthatóan erősíthetik a bőrt olyan hatóanyagokkal, amelyek gátolják a bőr öregedési folyamatait, és ezzel együtt a szemhéj feletti petyhüdt bőr problémáját. Az arcizmok gyakorlása is rendkívül előnyös - végezd naponta néhány percig, és meglepő eredményeket fog hozni. Fontold meg a bőr finom masszírozását a mikrokeringés serkentése és a kollagén szintézis fokozása érdekében. Ezt végezheted a kezeddel egy speciális masszírozóval vagy gua sha kővel. Ne feledd, hogy a napsugárzás hatással van a bőrre, valamint a bőr fényöregedéséhez vezet. Ne napozz túl sokat és ügyelj arra, hogy a bőrt magas fényvédő faktorszámú fényvédő krémekkel védd.

Fontos!

Minél korábban kezdesz el odafigyelni a szemkörnyék és a szemöldök körüli bőr ápolására, annál inkább késlelteted a bőr öregedési folyamatait. A szemhéjbőr leesése kisebb valószínűséggel fordul elő azoknál, akik elkezdik a megfelelő termékek megfelelő módon történő használatát, gyengéd masszírozással kombinálva.

Csüngő szemhéjak - gyakorlatok, arcjóga

A bőr alatti izmok felelősek a szemöldök leeséséért, ezért elengedhetetlen, hogy eddzük őket! Ami itt tökéletesen működik, az az arcjóga és egy sor speciálisan összeállított gyakorlat, amelyek javítják a bőr rugalmasságát és az arckontúrt.

2. Esztétikai gyógyászati kezelések lógó szemöldökre

  • Botulinum toxin

A botoxnak nevezett botulinum toxin gátolja a neuromuszkuláris átvitelt, amely gyengíti az egyes arcizmokat. Ez a ráncok kisimulásához és a bőr feszesítéséhez vezet. Képes korrigálni a lógó szemhéjakat is. Ehhez az orvos botoxot juttat be a homlok és a halánték területére. Az eljárás gyors, fájdalommentes és nem invazív. Már egy héttel a kezelés után a szemöldök láthatóan megemelkedik, és a hatás akár 6 hónapig is tart.

  • APTOS szálak - szike nélküli szemöldök emelés

Az eljárás során szálakat helyeznek a lágyszövetbe, amelyek fokozzák a kollagénrostok, az elasztin és a hialuronsav termelését. Az eredmények az eljárás után azonnal láthatóak, és 18-24 hónapig tarthatnak. 

  • Rádiófrekvenciás bőrfeszesítés, RF kezelés

Az elektromágneses hullámok felmelegítik a bőr mélyrétegét, és serkentik annak regenerálódását, mivel a meleg összenyomja a kollagénrostokat, és fokozza az újak képződését. A kezelés szándékos károsodást okoz a szövetekben, hogy regenerálódásra kényszerítse azokat. A hatás a megemelt szemöldök és szemhéj. Ajánlott 3-6 alkalommal visszatérni a karbantartó kezelésekre.

  • HIFU szemöldökemelés

A HIFU (nagy intenzitású fókuszált ultrahang) egy nem invazív kezelés, amely feszesíti és kisimítja a bőrt. A kezelés 15-40 percet vesz igénybe. A HIFU úgy működik, hogy ultrahang energiát juttat a bőr mély rétegeibe. A kezelés 65-75 Celsius-fokra emeli a bőrszövetek hőmérsékletét, szándékos mikrokárosodást okoz, és kikényszeríti a természetes gyógyulási folyamatot - a kollagénszintézist. Ez a bőr tartós feszesítéséhez, a ráncok és a petyhüdtség csökkentéséhez vezet. A bőr folyamatosan regenerálódik és feszessége fokozódik - egyetlen kezeléssel eltüntetheti a ráncokat és a lógó szemhéjakat.

  • Hialuronsav a lógó szemhéjakra

A megereszkedett szemhéjak egyik leggyakoribb kezelése a nem keresztkötésű hialuronsav bőr alá történő bejuttatása. A bőr sűrűsége, rugalmassága és hidratáltsági szintje jelentősen javul. A hialuronsav feltölti azokat a feszesség hiányos területeket, ahol a bőr alatti szövetek elmozdultak. A kezelés hatalmas előnye, hogy kompatibilis az emberi bőr kémiai szerkezetével, és lehetséges, hogy a hatás több mint egy évig tart.

  • Csüngő szemöldök és szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika a lógó bőr korrigálására szolgáló invazív kezelés. Ennek során a felső szemhéj ráncában bemetszést ejtenek. A petyhüdt bőr és zsírszövet feleslegét eltávolítják, majd a sebet nagyon vékony öltésekkel lezárják, így a heg szinte észrevehetetlen.

  • Smink a megereszkedett szemhéjakra

A megereszkedett szemhéj hatásának minimalizálása érdekében érdemes megtanulni, hogyan kell sminkelni, hogy ne legyen annyira látható. Ez a fajta smink optikailag megemeli a szemhéjat, és nagyobbnak láttatja a szemet.

Ami itt fontos, az a fény és az árnyék játéka: használj egy sötétebb árnyalatot a szem belső sarkában, és alkalmazd a világosabbat a középső részen és a belső sarokban. A nagyobb szem hatását úgy is el lehet érni, ha egy matt, nagyon világos, bézs színű púdert használsz közvetlenül a szemöldök alatt. Ne feledd, hogy a szemöldök alsó szélét erősen ki kell hangsúlyozni. Ezt megteheted ceruzával vagy szemöldökceruzával, de a legtartósabb hatást egy formázható pomádéval érheted el.

A hosszú, dús szempillák a szövetségesed lesznek, amikor a lógó szemhéjakat próbálod álcázni, mivel elterelik a figyelmet a szemhéjakról.

Smink a lógó szemhéjakra - lépésről lépésre

Smink a lógó szemhéjakra - 1. lépés

Vigyél fel jó minőségű szemhéjalapozót vagy alapozót az egész szemhéjra és fölé. Használhatsz fedőszínt is.

Smink a lógó szemhéjra - 2. lépés

Vegyünk: 2-3 árnyalatot, amelyek közül az egyik elég sötét, a másik közepes, a harmadik pedig - nagyon világos. A legsötétebbet vidd fel a szem belső sarkába, a másodikat pedig arra a területre, amelyet optikailag nagyítani szeretnél. Ezután használd a legvilágosabb árnyalatot a szemöldököd alatt és a belső sarokban. Ez még több definíciót és mélységet ad a szemnek.

Smink a lógó szemhéjakra - 3. lépés

A smink pontosabban fog kinézni, ha fehér vagy bézs színű ceruzát használsz, és a vízvonalra viszed fel.

Smink a lógó szemhéjakra - 4. lépés

Tegyél szempillaspirált a szempilláidra, vagy használj műszempillákat - ne feledd, hogy minél hosszabbak és vastagabbak, annál jobban elterelik a figyelmet a szemhéjról.

Ne feledkezz meg a szemöldököd megjelenéséről

Érdemes észben tartani, hogy a sminked végeredményét nemcsak a szemsmink kondicionálja. A szemöldököd kinézete is döntő fontosságú - jól gondozottnak, ápoltnak és helyesen formázottnak kell lennie. A szimmetrikus, rendezett megjelenésű szemöldök nagyobbnak mutatja a szemet, mint amekkora valójában. A helyes forma lehetővé teszi, hogy az ívet korrektorral határozd meg. Ne feledd, hogy az újonnan visszanövő szőrszálak különösen feltűnőek, ha lógó szemhéjad van, mivel jelenlétükkel elnyomják az arcot, és nehéz szem benyomását keltik.

Lógó szemhéjak - krémek

Tudtad, hogy a megfelelő ápolással és szépségápolási termékekkel megelőzheti a lógó szemhéjak hatását? Már fiatal korban kezd el megfelelően alkalmazni a szemránckrémeket. Tartsd szem előtt, hogy a termékeket az életkorodnak megfelelően kell kiválasztani és a megfelelő hidratáltsági szintet kell biztosítaniuk. Ajánlott, hogy nagy mennyiségű hialuronsavat tartalmazzanak. A termékeket a belső saroktól kezdve vidd fel. Haladj a belső sarok felé, körkörös mozdulatokkal finoman dörzsölve a bőrt. A megfelelő felvitelt kombinálhatod masszázzsal - egy ilyen rituálé a mindennapi bőrápolási rutin elengedhetetlen eleme kell, hogy legyen.

Írjon kommentet. A moderátor jóváhagyása után közzé tesszük.
Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk sütiket használ, külső eszközök használatához harmadik féltől származó sütiket is használunk. Amennyiben a felhasználó nem adja beleegyezését, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatod a böngésződben. Hozzájárulásodat adod az összes süti használatához?

Adatvédelmi szabályzat