Szemöldök smink meleg és hideg bőrszínhez

Meleg vagy hideg? Hogyan azonosíthatod az alaptónusaidat?

A tökéletes szemöldök smink titka nemcsak a jó minőségű kozmetikumok, hanem az arcszínedhez és bőrtípusodhoz illő, jól eltalált színösszeállítás is. Hogyan ismerd fel az alaptónusodat és hogyan válaszd ki a megfelelő szemöldöktermékeket? Meleg, hűvös vagy semleges vagy? Derítsük ki!

Miért hasznos ismerni az alaptónusodat?

Vettél már olyan szemöldök pomádét, ami szépen néz ki a tégelyben, de furcsa narancsos színe van, ami egyáltalán nem illik hozzád? Lehet, hogy azért, mert a termék nem illett a bőröd alaptónusához. Nagyon valószínű, hogy a bőröd hűvös tónusú, a termék pedig meleg árnyalatú, ezért nem tűnt harmonikusnak a smink.

Ha ismered a bőrtípusodat, megtalálhatod a kiegészítő színeket a sminkben. Ez nem csak a sminkre vonatkozik, hanem a ruhaválasztásra is. A sminktermékek helyes megválasztásához elengedhetetlen, hogy tudd milyen a bőrtónusod. Hogyan találd meg bőröd alaptónusát valamint hogyan sminkelj?

Bőrtónus típusok vs. szemöldök sminkek

Ahhoz, hogy a sminked természetesnek tűnjön és a szemöldök-kozmetikumok árnyalatai jól mutassanak, az arcszíneddel megfelelően kell kiválasztanod őket. Három típus létezik: meleg, hideg és semleges, más néven vegyes. Hogyan lehet azonosítani a meleg és a hideg alaptónusokat? Kicsit trükkös lehet és nem egyértelmű, hogy a hideg vagy a meleg alaptónus dominál-e a bőrödön. Szerencsére van néhány módszer, amely segít jobban megérteni az alapszíneket!

Meleg vagy hideg? Hogyan azonosíthatod az alaptónusaidat?

Az arcbőr tónusainak több típusa létezik - mindegyiknek vannak jellegzetes tulajdonságai, amelyek hasznosak a sminktermékek kiválasztásakor. Hogyan határozd meg, hogy milyen bőrtípusod van? Sokféle módszer létezik, de megmutatjuk, hogy melyek a bevált módszerek. Találd ki, hogy hűvös, semleges vagy meleg alaptónusú vagy!

1. Meleg vagy hideg alaptónus: arany vagy ezüst?

A legegyszerűbb módszer, hogy megtudd, milyen alaptónusú vagy, ha azt tanulmányozod, hogyan reagál a bőröd a hideg vagy meleg tónusokra. Az arany vagy ezüst ékszerek használata és annak összehasonlítása, hogyan mutatnak a bőrödhöz képest, remek módja annak, hogy meghatározd az alaptónusodat. Ne feledd, hogy közben ne viselj sminket. A legjobb, ha a tesztet világos, természetes fényben, például egy ablak mellett végzed el. Javasoljuk, hogy készíts néhány képet az összehasonlításhoz. Nézd meg alaposan az arcszínedet és a szemszínedet - harmonizálnak-e az ezüst (hideg) vagy az arany (meleg) ékszerekkel? Melyik színben mutat a legjobban az arcszíned? Ha az ezüst kiemeli a hibáidat és a bőr fáradtnak tűnik, akkor a hideg tónusok valószínűleg nem neked valók.

2. Meleg vagy hideg alaptónusok: bőrtónus elemzés

Bőröd megfigyelésekor megtudhatod, milyen alaptónusokkal rendelkezel - meleg vagy hűvös bőrtípusú vagy. A hideg tónusú bőrszín porcelánszínű, rózsaszín, vörös vagy lila árnyalatokkal. Ha meleg alaptónusról van szó, gondolj az arany, sárga, világosbarna vagy barackos árnyalatokra. A narancssárga színeket tartalmazó bőr meleg, míg a kékes pigmenteket tartalmazó bőr - hűvös tónusú.

3. Meleg vagy hideg alaptónusú: az ereid színe

Zöldek vagy kékek? A bőrödön megjelenő zöld erek azt jelentik, hogy meleg tónusú a bőröd. Ha a csuklóidon kék erek láthatók - hűvös alaptónusú vagy. Lényeges, hogy ablak mellett állva nézd meg őket. Ha a kettő keverékét látod, vagy bizonytalan vagy, akkor valószínűleg semleges bőrtónusod van.

4. Bőrtónus-teszt vs smink

Remek módszer a bőrtípusod meghatározására, ha kétféleképpen sminkelsz. Használj meleg tónusú pirosítót az arcod egyik felén (barackos, korall, narancs), a másikra pedig egy hideg tónusú rózsaszínt. Ülj az ablak mellé világos napfényben, és nézd meg, melyik árnyalat olvad bele a bőrödbe és mutat jobban, ragyogóbbá tesz és egészséges ragyogó színt kölcsönöz. Természetesen, ha jobban áll neked egy meleg tónusú pirosító, akkor meleg alaptónusú vagy, ha pedig egy hideg tónusú rózsaszín kiemeli a szépségedet, akkor valószínűleg hűvös.

Hasonló tesztet végezhetsz a rúzsokkal is: használj fukszia, világos gyöngyház rózsaszín vagy piros színű terméket, amelyben a kék tónusok dominálnak. Kösd össze a hajad, készíts egy képet, majd mosd le a sminket és ismételd meg a folyamatot barackszínű, meleg nude vagy barna rúzzsal. Készíts egy másik fotót ugyanabban a megvilágításban és hasonlítsd össze a másikkal.

5. Hasonlítsd össze magad egy híres emberrel

Inspirálódj a hírességektől! Az öltözködésüket és sminkjeiket gyakran elemzik a sminkesek a magazinokban. Keress egy filmsztárt vagy énekesnőt, akinek a te arcszínedhez hasonló az arcbőre és nézd meg, mit mondanak róla a szakemberek. Az illetőt, akire gondolsz, hűvös vagy meleg tónusú bőrtípussal írják le? Sophie Marceau például meleg tónusú ősz, Laetitia Casta meleg tavasz, Clemence Poesy hűvös nyár, Audrey Tautou pedig hűvös tónusú tél.

Az arcszín típusok: szezonális bőrtónusok

Mivel őszi és tavaszi bőrtípusokat említettünk, itt az ideje egy magyarázatnak. Az évszakos bőrtípusok is segítenek meghatározni a bőröd "hőmérsékletét" és a legelterjedtebb besorolás a négy évszakos színelemzés. Az alapvető felosztás a fent említett bőrtípusokra így néz ki:

  • Tavasz - világos, meleg
  • Nyár - világos, hűvös
  • Ősz - mély, meleg
  • Tél - mély, hűvös

Ne feledd!

Az évszakos bőrtípus besorolás hasznos, de nagyon általános. Számos altípus létezik, amelyek 12 színtípusba sorolhatók különböző tónusokban. Ráadásul vannak olyan emberek, akiknek vegyes (semleges) bőrtípusuk van, így a meleg és a hideg tónusok egyaránt megfelelnek nekik. Ebből is látszik, hogy mindannyian nagyon különbözünk egymástól: a bőr, valamint a haj- és szemöldökszín egyéni ügy - bonyolult egyértelműen meghatározni egy szépségtípust és valamiféle merev szabályokba foglalni. A sokszínűség gyönyörű!

Hideg bőrtípus

  • Nyári - hűvös, tejes arcszín rózsaszín és bézs árnyalatokkal. Tiszta kék, zöld, mogyoróbarna vagy világosbarna szemek. Haj: világos szőke, hamvas, platinaszőke vagy világosbarna. A bőr könnyen barnul és néhány nap után sötétebb árnyalatúvá válik.
  • Téli - nagy kontraszt a bőr és a haj között, néha "hófehér típusnak" nevezik. Nagyon világos bőr, hűvös, olíva alaptónusokkal. Kék, középbarna vagy fekete-barna szemek. Nagyon könnyen barnul.

Meleg bőrtípus

  • Tavaszi - meleg tónusú bőr, gyakran sok szeplővel. Kék, zöld vagy világosbarna szemek. Világosszőke vagy eper szőke haj, karamell vagy vörös alaptónusokkal. A bőr könnyen barnul és hajlamos a kipirulásra.
  • Ősz - világos, meleg bőr, melyben a barack- és aranytónusok dominálnak. Vörös vagy vörösesbarna haj mélyvörös vagy arany alaptónusokkal. Nem igazán barnul, szeplők jelenhetnek meg.

Vicces tény!

A bőrtónus egész életünk során változhat! Attól függően, hogy barnulsz-e vagy változtatod-e a hajszínedet, a bőrtípusod lehet egy kicsit melegebb vagy hűvösebb. Ez akkor vehető észre, ha nyár után új rúzsárnyalatot használsz, és hirtelen jobban néz ki, mint máskor.

Hogyan válaszd ki helyesen a szemöldökápoló termékeid színét?

Minden más színezett termékhez hasonlóan a szemöldök sminktermékeknek is van egy meghatározott színhőmérséklete, így ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatú szemöldök pomádét, ceruzát vagy púdert válaszd, ki kell találnod a tónusaidat, majd a hajadhoz, a szemöldöködhöz és az arcszínedhez illő színt kell választanod. Hasonlónak kell lennie a szemöldököd és a hajad színéhez, de nem azonosnak. Ha a hajad több árnyalatból áll, összpontosíts arra, amelyik a legközelebb áll az arcodhoz. A szemöldök pomádé kiválasztásakor azt a lehetőséget válaszd, amelyik egy árnyalattal világosabb, mint a szemöldököd színe.

A sminkelésben feltételezhetően a hűvös vagy semleges árnyalatok dominálnak, kivéve, ha az alaptónusaid messze a meleg oldalon vannak és hajad vörösesbarna, gesztenyebarna vagy tüzes vörös. Tartsd szem előtt, hogy a sminkelésben a természetesség kulcsfontosságú - az eltúlzott szemöldök és a túl sötét árnyalatok groteszknek és idősebbnek tűnnek, arcvonásaid pedig élesebbnek.

Egy tipp!

  • Ha jól mutatsz az őszi/téli árnyalatokban, válassz sötétebb termékszíneket.
  • Ha a finomabb színek jobban állnak neked, válassz világosabb árnyalatot.

A szemöldök pomádé fantasztikus szemöldöktermék, függetlenül a szemöldököd típusától és vastagságától. Állagának köszönhetően pontosan és stílusosan hangsúlyozhatja a szemöldökvonalakat. A pomádék képesek álcázni az esetleges egyenetlenségeket és a ritkás területeket és színnel kitölteni a teljes szemöldököt. Ezenkívül lehetővé teszi a hétköznapi és esti sminked elkészítését is. Páratlan, ha szeretnéd felfrissíteni a tartós szemöldök sminkedet.

A szemöldökceruza egy másik zseniális termék az alsó szélek kiemelésére és a helyes geometriai forma kialakítására. A megfelelő színek kiválasztásának elve ugyanaz: a termék árnyalatának illeszkednie kell a bőrszínedhez anélkül, hogy disszonanciát okozna. Egy jó szemöldökceruza nemcsak a teljes szemöldökív kontúrozására és színnel való kitöltésére lesz hasznos, hanem extra szőrszerű vonalak rajzolására és a szemöldök vég hangsúlyozására is. Fontos, hogy az ólom megfelelően vékony, tökéletes keménységű és kiváló pigmentáltságú legyen - ez garantálja a fenomenális szemöldöksminket.

Szemöldök smink meleg és hűvös bőrtípusokra

Szemöldök smink meleg bőrtípusra

Tavaszok és őszök figyelem! Milyen szemöldök smink illik a meleg bőrtípushoz? Koncentrálj a sok meleg és semleges árnyalat beépítésére. Tavasszal válasszvilágos, meleg árnyalatú színeket: szemöldök, bézs. Az ősziek ezzel szemben a barna és bézs színeket választhatják, melyekben a piros, narancsos és aranyos hangsúlyok dominálnak.

Szemöldök smink hűvös bőrtípushoz

A téli és nyári típusokra a hűvös bőrtónusok jellemzőek. Ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor a sminkedet a hajszínedhez illő hűvös (világos vagy mély) barnákkal és szürke árnyalatokkal kell feltöltened. Télen a hangsúlyos világos árnyalatok, míg nyáron a szürke és a taupe (a bézs és a szürke semleges keveréke) áll a legjobban. A nyári típusok számára a legjobb, ha kerülik a fekete vagy földszínű árnyalatokat.

Szemöldök smink - semleges színek. Tökéletes minden bőrtónushoz

Érdemes megemlíteni, hogy a minden bőrtípusnak dedikált színek mellett vannak olyanok is, ahol sem a meleg, sem a hideg hőmérséklet nem dominál. Ez remek megoldás azoknak, akiknek nehéz meghatározni a bőrtípusukat.

Amikor a szépségápolási termékekben semleges árnyalatokról van szó, a színhőmérsékletük tompított. Nincsenek meleg tónusok, mint a vörösek és narancsok, vagy hideg pigmentek, mint a kék vagy a lila. A többi színnel való harmóniájuknak köszönhetően ezek az árnyalatok a legkülönbözőbb bőrtípusokhoz, beleértve a vegyes bőrtípusokat is, alkalmasak.

A jól átgondolt szemöldök sminktermékek általában semleges árnyalatokat kínálnak: ez egy biztonságos választás, mivel a smink harmonikusan néz ki, függetlenül attól, hogy milyen árnyalatokat használsz a sminkedben. A semleges árnyalatokkal teli szemöldök jól illik mind a meleg, mind a hideg tónusú szemhéjfestékhez, alapozóhoz vagy rúzshoz.

Nanobrow termékek - színsémák meleg, hideg és semleges bőrtípusokhoz

Ha tökéletes szemöldöksmink árnyalatot szeretnél, használd a Nanobrow széles választékát. Ez minden bőrtónusnak dedikált csodálatos szemöldöktermékeket tartalmaz, így nem okozhat gondot, hogy meleg, hűvös vagy semleges tónusú bőrödhöz illeszkedjen valamelyik. A Nanobrow termékek tartós népszerűségnek örvendenek, minőségük és kifinomult színválasztékuk pedig lehetővé teszi, hogy minden nő megtalálja az ideális szemöldökfesték, ceruza vagy pomádé színét. Győződj meg róla a saját szemeddel és viselj hibátlan sminket minden nap. A Nanobrow igazi szakértő, ha a gyönyörű szemöldökről van szó!

Írjon kommentet. A moderátor jóváhagyása után közzé tesszük.
Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk sütiket használ, külső eszközök használatához harmadik féltől származó sütiket is használunk. Amennyiben a felhasználó nem adja beleegyezését, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatod a böngésződben. Hozzájárulásodat adod az összes süti használatához?

Adatvédelmi szabályzat