Szemöldök formázás lépésről lépésre. Csipesz, cérna vagy viasz?

szemöldök igazítás a legjobb módszerek

Hogyan szedd ki a szemöldököd, hogy divatosnak tűnjön, de egyben illeszkedjen a vonásaidhoz és az arcformádhoz? Hogyan kell csinálni és melyik módszert érdemes választani? Csipeszt, cérnát vagy esetleg viaszt válassz a szemöldököd formázásához? Íme a szemöldök formázáshoz  szóló útmutatónk!

Szemöldök formázás - hogyan kell helyesen csinálni?

Ahhoz, hogy megfelelően formázd a szemöldököd, be kell tartanod néhány szabályt, hogy íveid hibátlanok legyenek és elkerülhesd a szépségápolási baleseteket. Először is, ne feledd, hogy csak az alsó szemöldökvonalad alatti kóbor szemöldökszőrszálakat távolítsd el. Csak a felső szemöldökvonal felett növő egyes szőrszálakat szedd ki. Ne feledd azonban, hogy ne rontsd el a természetes szemöldök formáját. A felső szemöldökvonal túlszedése rossz arányokat, szemöldök aszimmetriát és az arcformához nem illeszkedő szemöldököt eredményezhet. Sajnos a felső szemöldökvonal formázása közben elkövetett hibákat később nehéz kijavítani.

A vastag szemöldök remekül mutat és fiatalos külsőt kölcsönöz az arcnak, de a bozontos szemöldök nem mutat vonzóan, mivel állandóan dühösnek tűnik. A vékony ívek, amelyek az 1990-es években szuper divatosak voltak, szintén nem tesznek jót az arcodnak. A vékony szemöldök trendje már régen elmúlt, mivel alig állt jól bárkinek is. Manapság a természetes formájú és rendezett ívek a divatosak, amelyek illeszkednek az arcformához. Hogyan formázd megfelelően a szemöldököd? A legjobb, ha természetesnek és szépen meghatározottnak hagyod őket. A legjobb, ha megpróbálod megőrizni eredeti formájukat, csak finoman határozd meg a helyes körvonalukat.

Hogyan igazítsuk szemöldökünket arcunk formájához?

Az arcformához illeszkedő szemöldök kulcsfontosságú - csak így lehet igazán hibátlan. Ezért ne dőlj be a folyton változó szemöldök trendeknek. A szemöldöködnek hozzád kell illeszkednie, nem pedig a legújabb trendeknek. Hogyan érheted el a tökéletes szemöldökformát, amely kiemeli az arcformádat és elrejti a tökéletlenségeket?

hogy a szemöldök milyen formája illik az arc formájához

Hogyan kell szedni a szemöldököt

Általánosságban elmondható, hogy a szemöldöködet egyedül is elég könnyen ki tudod szedni, de ne feledd, hogy a hibákat nehéz elkerülni. Ha rendezetlenűl szeded a szemöldöködet, megzavarhatod az arcod arányait és karikatúraszerű megjelenést eredményezhetsz. A túlszedett szemöldök igazi rémálom, hiszen állandóan zavartnak tűnik tőle az arcod. Ha gondot okoz a szemöldököd megfelelő meghatározása, végeztesd el egy profi kozmetikus segítségével. Ő tökéletes arányokat fog adni a szemöldöködnek. Ezt követően könnyebb lesz fenntartani a megfelelő szemöldökformát - csak az egyes, újranövő tincseket kell kiszedned.

Szemöldökszedés - fektess be egy jó csipeszbe.

Hogyan lehet otthon könnyedén szemöldököt szedni? Először is válassz egy jó csipeszt! A választásod ne legyen véletlenszerű. A hegye legyen éles, a szélei pedig tökéletesen találkozzanak egymással, hogy minden szőrszálat, még a legrövidebbet is megragadják. A jó csipeszek ergonomikus formájúak, nem túl nagyok, hogy jól illeszkedjenek a kézbe. A matt bevonat jobban működik, hogy ne csússzanak ki eljárás közben. A vastag csipeszek nehezen megragadhatónak bizonyulnak és nehezen tépik ki a szemöldök szőrszálakat, gyakran becsípik a bőrt, ami súlyos irritációt okozhat. Fogd meg a szőrszálakat a hegyek között, és határozott, erőteljes mozdulattal tépd ki őket. Ha nem vagy biztos benne, hogy el kell-e távolítanod egy szőrszálat, vagy meg kell hagynod, a legjobb, ha egyszerűen hagyod, így elkerülheted a ritkás szemöldök problémáját. Igyekezz a szemöldök végén egyenletesen elvékonyodni - a farok legyen vékony és tüske alakú.

Csipesz. Hogyan szedd ki a szemöldöködet helyesen?

A szemöldökszedés az egyik leggyakoribb eljárás, amit magad is elvégezhetsz. Hogyan szedd ki otthon a szemöldöködet, hogy szép és formás legyen, és illeszkedjen az arcformádhoz? Van egy módszer a szemöldök helyes arányainak meghatározására. Szükséged lesz egy vékony és hosszú pálcikára - egy ceruza vagy egy smink kefe is megteszi.

Helyezd a pálcát az orrod oldalára, és tartsd ferdén a szemed belső sarka felé. Nem szabad a szemkörnyék fölé kerülnie. Ahol a pálca széle a szemöldök vonalát éri - ez a szemöldök kezdete és ez legyen a kiindulási pont. Ezután tartsd a pálcikát az orrod oldalán, egyenesen a szemed fölött, és ott, ahol a pálca a szemöldökcsontot éri, ott van az íved. Végül helyezd a pálcát az orrod szélére és igazítsd a szemed külső sarkához, hogy megtaláld  a szemöldököd végét.

hogyan kell használni a szemöldökcsipeszt

Szemöldökszedés lépésről lépésre

Hogyan szedd ki a szemöldököd, hogy elkerüld a szépséghibákat? Nézd meg lépésről lépésre útmutatónkat.

  1. Tisztítsd meg a bőrt - az arcod és a szemöldököd környékének tisztának és zsírtalanítottnak kell lennie. A legjobb, ha fürdés után szeded ki a szemöldöködet, amikor a bőr puhább - így kevésbé lesz fájdalmas. Ne feledd: a szemöldöködet napfényben, lehetőleg ablak mellett szedd ki és használj nagyítós tükröt.
  2. Szemöldöködet egy speciális fésűvel vagy lehetőleg puha kefével fésüld ki. Fésüld a szőrszálakat felfelé, a halánték felé.
  1. Határozd meg a szemöldököd kezdetét, ívét és végét, és egy nude ceruzával vázold fel a szemöldöködet. Így ellenőrizheted, hogyan fog kinézni a szemöldököd a beavatkozás után. Ha túl keskenynek vagy túl vastagnak találod - dörzsöld le a körvonalat, és ismételd meg, amíg el nem éred álmaid szemöldökét.
  2. Most használhatod a csipeszt. Határozott mozdulattal, a növekedési irányt követve tépd ki a szőrszálakat. A fájdalmat enyhítheted, ha közvetlenül a beavatkozás előtt egy jégkockát teszel a bőrre. Ne feledd, hogy csak az alsó szemöldök vonalat tépd ki. Csak a felső vonal felett lévő kósza szőrszálakat távolíthatod  el.
  3. Ne feledd megőrizni a megfelelő szemöldök szimmetriát. A szemöldök szedésnél a kevesebb több - ha egy szőrszál a körvonalazott formán belül nő és bizonytalan vagy, hogy eltávolítsd-e - a legjobb, ha hagyod. Jobb, ha a beavatkozást követően szükség esetén javításokat végzel, mintha kitennéd magadat a ritkás szemöldök problémájának. A szőrszálakat felváltva is kitépheted, egyszer az egyik, egyszer a másik szemöldökből - így tökéletesen szimmetrikusnak tűnnek.
  4. Lépj el a kis tükör elől és nézd meg magad a nagyobb tükörben: ne siess, tarts mértéket, és ne feledd, hogy a sikeres szemöldök szedést a megfelelő szimmetria fenntartásával érheted el. 

Hogyan szedjük ki a szemöldököt csipesz nélkül?

  • Cérnázás

Tudtad, hogy a csipesszel történő szemöldökszedés nem az egyetlen lehetséges technika? Az ázsiaiak évszázadok óta használnak egyszerű pamutfonalat a szőrszálak tépésére. Ezt a technikát cérnázás néven ismerik. Hogyan kell cérnával szemöldököt szedni?

Vegyünk egy körülbelül 40 cm hosszú fonalat, és hajtsuk félbe. A végeit kössük össze úgy, hogy hurkot képezzenek, majd mindkét kezünk ujjait vezessük át rajta. Csavard meg a fonalat, hogy a közepén egy x-et alkosson. A fonalat mindkét kezünkben tartva felváltva mozdítsuk el, egyszer az egyik, egyszer a másik oldalra. Ekkor a hajszálak a cérna közé kerülnek, amelyeket megragad és a tüszővel együtt kitépi. A cérnázás gyakorlást igényel, de ha egyszer elsajátítod a gyakorlatot, meglátod, hogy ez a leggyorsabb és legpontosabb módszer a szemöldök szedésnek!

hogyan kell befűzni a szemöldökét

  • Gyantázás

A gyantázás a szemöldök szőrtelenítés népszerű módszere, amelyet szinte minden szépségszalon kínál.

Azért népszerű, mert ez a szőrtelenítés kevésbé fájdalmas és rendkívül gyors módszere. Az új szőrszálakat egyszerűen egyszerre, egy gyors mozdulattal kitépik. Ezt a módszert azonban nem ajánlják otthoni használatra. Ennek oka, hogy megfelelő felszerelést, előkészítést és a technika ismeretét igényli. A szemöldök viasznak megfelelő hőmérsékletűnek és állagúnak kell lennie a szőrszálak kihúzásához. Ügyesség és tapasztalat nélkül sajnos könnyen megégetheted a szem körüli érzékeny bőrt.

Vörösség a szemöldökszedés után. Hogyan lehet megszabadulni tőle?

A szemöldökszedés után bőrpír és enyhe duzzanat jelentkezhet. Ez a normális tünet viszonylag gyorsan elmúlik. Ha enyhíteni szeretnéd ezeket a hatásokat, alkalmazz hideg borogatást a szemöldöködre: csomagolj néhány jégkockát egy zsebkendőbe, vagy hűts le egy arcgörgőt a hűtőszekrényben, majd óvatosan nyomd a bőrhöz. Ha az irritáció továbbra is fennáll, kend be az irritált területet panthenol vagy allantoin kenőccsel.

A leggyakoribb hibák a szemöldök szedésnél

NEM SZIMMETRIKUS SZEMÖLDÖK - túl vastag vagy túl vékony szemöldök. Ez egy gyakori hiba, ami túlságosan kiszedett szemöldök farkakat eredményez, ami megzavarja az arc helyes arányait.

TÖKÉLETESEN VÉKONY SZEMÖLDÖK - ez volt az 1990-es évek divatja. Szerencsére manapság már nem divat a végletekig kiszedett szemöldök, bár néhány nő még mindig szereti. Sajnos nem tesznek jót az arcodnak, és a sötét szemöldökceruzával történő meghatározásuk karikatúraszerű megjelenést eredményez.

UNIBROW - amiért Frida Kahlo híres szemöldöke miatt, nem jelenti azt, hogy utánozni kell. Az unibrow nem tesz jót a megjelenésednek, mivel dühösnek tűnsz tőle, és élesebbnek tűnnek a vonásaid.

TÚLSZEDETT SZEMÖLDÖK - a túlságosan kiszedett szemöldök közötti téraránytalanságot teremt az orr, a szem sarka és a szemöldök íve között. Ezt a hibát gyakran a szedés utáni javítások során követik el. Néha túl messzire mehetünk és véletlenül elérhetjük az állandóan rejtélyes tekintet hatását.

Segítség, túlszedtem a szemöldökömet!

Ez még azokkal is előfordul, akik már gyakorlottak a szemöldökszedés terén. Előfordul, hogy kapkodásból vagy türelmetlenségből 2-3 szőrszállal többet tépünk ki, és ritkás területeket hozunk létre a szemöldökünkön, ami sajnos nem tesz jót nekünk. Akkor mi a teendő? Hogyan lehet gyorsabban visszanöveszteni a szemöldököt? Erre a problémára is van megoldás - csak szerezz be egy jó szemöldök szérumot, a Nanobrow termékeket ajánljuk. Rendszeresen használva pillanatok alatt visszanöveszti a szőrszálakat, de ráadásul a gyökerektől kezdve kondicionálja, táplálja és erősíti őket. A Nanobrow szérum egy gyors és nagyszerű trükk a szép és dús szemöldökért, amelyet tetszés szerint formázhatsz!

Mielőtt azonban visszanőne a szemöldököd, sminkkel álcázhatod az esetleges hibákat! Használd jó szemöldök smink termékeket, például precíziós tollat, ceruzát vagy pomádét, amelyekkel tűpontosan kitöltheted a szemöldöködet. Ennek köszönhetően észre sem fogod venni, amikor a szemöldökszálak visszanőnek, és egészségesek, szépek és erősek lesznek!

Írjon kommentet. A moderátor jóváhagyása után közzé tesszük.
Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk sütiket használ, külső eszközök használatához harmadik féltől származó sütiket is használunk. Amennyiben a felhasználó nem adja beleegyezését, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatod a böngésződben. Hozzájárulásodat adod az összes süti használatához?

Adatvédelmi szabályzat